Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Heet Het Duitse Volkslied? Een Informatieve Gids.

Hoe Heet Het Duitse Volkslied? Een Informatieve Gids.

German National Anthem -

Hoe Heet Het Duitse Volkslied? Een Informatieve Gids.

German National Anthem – \”Das Deutschlandlied\” (De/En)

Keywords searched by users: hoe heet het duitse volkslied tekst duitse volkslied 2014, duits volkslied tekst en muziek, wat is de tekst van het duitse volkslied?, tekst duits volkslied voetbal, duits volkslied ww2, duits volkslied 1940, das lied der deutschen tekst, duitse volkslied 1940 tekst

Hoe heet het Duitse volkslied in het Nederlands?

Het Duitse volkslied wordt officieel “Das Lied der Deutschen” genoemd. In het Nederlands vertaalt deze titel zich naar “Het lied van de Duitsers”. Het volkslied is het officiële lied van Duitsland en wordt gebruikt bij ceremoniële gelegenheden, sportevenementen en andere nationale bijeenkomsten.

Wat is het Duitse volkslied?

Das Lied der Deutschen, ook bekend als Deutschlandlied, is het nationale volkslied van Duitsland. Het lied is geschreven door August Heinrich Hoffmann von Fallersleben in 1841 en later op muziek gezet door Joseph Haydn in 1797. Het volkslied bestaat uit drie coupletten en een refrein.

Geschiedenis van het Duitse volkslied

Het Duitse volkslied heeft een interessante geschiedenis en heeft verschillende controverses gekend. Het eerste couplet werd geschreven door Hoffmann von Fallersleben en was bedoeld als een lofzang op de Duitse natie en haar eenheid. Het tweede couplet is een eerbetoon aan de kleuren van de Duitse vlag, zwart, rood en goud. Het derde couplet werd later toegevoegd en roept op tot eenheid, recht en vrijheid.

Tijdens het naziregime werd het eerste couplet van het volkslied gebruikt als een nationalistisch symbool en werd het lied vaak geassocieerd met Hitler en zijn ideologie. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebruik van het volkslied verboden vanwege deze connotaties met het naziregime.

Complicaties rondom het Duitse volkslied

Na de Tweede Wereldoorlog werd het derde couplet van het Duitse volkslied het officiële volkslied van de Bondsrepubliek Duitsland. Het gebruik van het eerste couplet, dat door de nazi’s was misbruikt, werd sterk afgekeurd. Het gebruik van het volkslied en met name het eerste couplet blijft echter controversieel, aangezien sommige mensen het lied niet in verband willen brengen met het naziregime.

Daarom werd het eerste couplet in 1952 uitgesloten van het officiële gebruik van het volkslied. Sindsdien wordt alleen het derde couplet gezongen tijdens officiële gelegenheden en sportevenementen. Het derde couplet roept op tot eenheid, recht en vrijheid en wordt beschouwd als een representatie van het moderne Duitsland.

De tekst van het Duitse volkslied

Het Duitse volkslied bestaat uit drie coupletten. Hieronder volgt de tekst van de drie coupletten:

Couplet 1:

Deutschland, Deutschland über alles,
Über alles in der Welt,
Wenn es stets zu Schutz und Trutze
Brüderlich zusammenhält.
Von der Maas bis an die Memel,
Von der Etsch bis an den Belt –
Deutschland, Deutschland über alles,
Über alles in der Welt!

Couplet 2:

Deutsche Frauen, deutsche Treue,
Deutscher Wein und deutscher Sang
Sollen in der Welt behalten
Ihren alten schönen Klang.
Uns zu edler Tat begeistern
Unser ganzes Leben lang –
Deutsche Frauen, deutsche Treue,
Deutscher Wein und deutscher Sang!

Couplet 3:

Einigkeit und Recht und Freiheit
Für das deutsche Vaterland!
Danach lasst uns alle streben
Brüderlich mit Herz und Hand!
Einigkeit und Recht und Freiheit
Sind des Glückes Unterpfand –
Blüh’ im Glanze dieses Glückes,
Blühe, deutsches Vaterland!

Het volkslied van Duitsland tijdens het naziregime

Tijdens het naziregime werd het Duitse volkslied gebruikt als een nationalistisch symbool en als een middel om de ideologie van Hitler en zijn partij te verspreiden. Het lied werd vaak geassocieerd met de superioriteit van het Duitse volk en de onderdrukking van andere bevolkingsgroepen.

Het eerste couplet van het volkslied, “Deutschland, Deutschland über alles”, werd in deze periode gebruikt om de nationale trots en eenheid te benadrukken. Het couplet werd echter ook geassocieerd met het streven naar Duitse overheersing en suprematie, wat heeft geleid tot controverse en kritiek na de oorlog.

Veranderingen in het volkslied van Duitsland

Na de val van het naziregime onderging het Duitse volkslied enkele veranderingen om de negatieve connotaties met het naziregime te vermijden. Het eerste couplet werd uitgesloten van het officiële gebruik van het volkslied en alleen het derde couplet bleef behouden.

Sinds 1952 is het derde couplet van het volkslied het officiële volkslied van Duitsland. Het couplet benadrukt eenheid, recht en vrijheid en wordt beschouwd als een representatie van het moderne Duitsland.

Discussie en debat over het Duitse volkslied

Het gebruik van het Duitse volkslied blijft een onderwerp van discussie en debat in Duitsland. Sommige mensen pleiten voor een verandering in de tekst van het volkslied om afstand te nemen van het naziverleden van het lied, terwijl anderen vasthouden aan het behouden van de huidige tekst als een symbool van eenheid en identiteit.

Er zijn ook mensen die voorstander zijn van het opnemen van nieuwe teksten die de diversiteit en multiculturaliteit van de hedendaagse Duitse samenleving weerspiegelen. Deze discussie weerspiegelt de voortdurende worsteling van Duitsland met zijn verleden en de vraag hoe het volkslied een moderne samenleving kan vertegenwoordigen.

FAQs

Wat is de tekst van het Duitse volkslied?

Het Duitse volkslied bestaat uit drie coupletten en een refrein. De tekst van het volkslied is:

  • Couplet 1: Deutschland, Deutschland über alles…
  • Couplet 2: Deutsche Frauen, deutsche Treue…
  • Couplet 3: Einigkeit und Recht und Freiheit…

Heeft het Duitse volkslied veranderingen ondergaan?

Ja, het Duitse volkslied heeft veranderingen ondergaan. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebruik van het eerste couplet uitgesloten van het officiële volkslied vanwege de associatie met het naziregime. Sindsdien wordt alleen het derde couplet gezongen tijdens officiële gelegenheden en sportevenementen.

Wat is het volkslied van Duitsland tijdens het naziregime?

Tijdens het naziregime werd het Duitse volkslied gebruikt als een nationalistisch symbool. Het eerste couplet van het volkslied, “Deutschland, Deutschland über alles”, werd geassocieerd met de ideologie van Hitler en zijn partij. Na de val van het naziregime werd het gebruik van dit couplet sterk afgekeurd.

Wat is het volkslied van Duitsland sinds 1952?

Sinds 1952 is het derde couplet van het Duitse volkslied het officiële volkslied van Duitsland. Het couplet benadrukt eenheid, recht en vrijheid en wordt beschouwd als een representatie van het moderne Duitsland.

Is er nog discussie over het Duitse volkslied?

Ja, het Duitse volkslied blijft een onderwerp van discussie en debat in Duitsland. Er zijn verschillende meningen over het behoud van de huidige tekst, het aanpassen van de tekst of het opnemen van nieuwe teksten die de diversiteit van de hedendaagse Duitse samenleving weerspiegelen.

Waar kan ik meer informatie vinden over het Duitse volkslied?

Voor meer informatie over het Duitse volkslied kunt u terecht bij de volgende bronnen:

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *